FAQ

Uiteindelijk zal het antwoord op deze vraag neerkomen op persoonlijke voorkeur.
Wat vindt u belangrijk?
 • Snelheid? Een Spray Wax is het ultieme product waarmee u gemakkelijk en snel een waxlaag aanbrengt op uw voertuig.
 • Duurzaam, synthetisch en waterafstotend? Hybrid Ceramic Wax en Ultimate Wax zijn de beste keuze.
 • Verkiest u een natuurlijke wax die Carnauba bevat? Kiest u dan voor onze Gold Class™Carnauba Plus Wax die extra carnauba bevat.
 • Prijs/kwaliteit/tijdsbesparend? De beste keuze is onze klassieke Cleaner Wax of 3-in-1 Wax voor een geweldig resultaat.
Alle Meguiar’s producten zijn te gebruiken op uw nieuw voertuig en het voordeel is dat de lak van een nieuw voertuig nog in perfecte conditie verkeerd. Als u uw auto routinematig behandelt, kan u de lak van uw voertuig als nieuw houden. Zoals Barry Meguiar vaak zegt, regelmatig onderhoud zorgt voor eenvoudig onderhoud!
 1. Volg het 5 stappenplan voor uw lak en de daarbij behorende producten.
 2. Was uw voertuig wekelijks, gebruik makende van een washandschoen en een degelijke autoshampoo.
 3. Bescherm uw voertuig 3 tot 4 keer per jaar met een kwalitatief hoogwaardige wax.
 4. Onderhoud uw voertuig tussen de wasbeurten door met onze Quik Detailer(s) om stof en vingerafdrukken te verwijderen.
 5. Behandel uw voertuig met klei indien nodig.
 6. Bescherm uw interieur/exterieurlijsten en banden met een daarvoor bestemd product alsook het leder met een daarvoor bestemde conditioner.
JA!!! Alle Meguiar’s producten zijn veilig voor alle lakken. Meguiar’s heeft in samenwerking met verschillende lakleveranciers producten ontwikkeld die veilig zijn voor alle autolakken.
Dit is afhankelijk van de diepte van de krassen. Als uw vingernagel blijft hangen in de kras, dan kunt u de kras beter professioneel laten verwijderen.
U wenst het zelf te doen? Dan kan u de volgende stappen doorlopen (alle genoemde producten zijn veilig voor uw lak).
 1. Voor hele lichte krasjes en swirls (lichte cirkelvormige krasjes) is Ultimate Polish het beste product dat u zowel met de hand als met een Dual Action Polisher of het DA Power Tool kan gebruiken.
 2. Voor diepere krasjes, oxidatie of verwaarloosde lak gebruikt u Ultimate Compound. Ultimate Compound kan u zowel met de hand als met een Dual Action Polisher of het DA Power Tool gebruiken.
 3. Bij een lokale kras of een lichte beschadiging kunt u het beste Scratch X™ 2.0 of de Scratch Eraser Kit gebruiken om de kras veilig en gemakkelijk te verwijderen.
Bijna alle professionele detailers gebruiken een DA Polisher, maar dat wil niet zeggen dat deze alleen te gebruiken zijn door “Pro’s”. Een DA Polisher geeft sneller en betere resultaten. De Meguiar’s DA Polisher is zo ontworpen dat deze i.s.m. onze discs door zowel u als professionele detailers kunnen gebruikt worden. Deze geweldige polisher maakt het herstellen van uw lak (met zowel Paint Cleaner of Ultimate Compound) eenvoudig en u kunt tevens snel uw waxlaag aanbrengen met behulp van de DA Polisher. Het mooiste aan de Meguiar’s DA Polisher is dat u deze volledig veilig kunt gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn om uw lak te beschadigen of swirls creëert zoals bv. een Rotary machine wel doet bij verkeerd gebruik.
Om deze redenen kan een Rotary machine alleen gebruikt worden door mensen die gekwalificeerd en goed getraind zijn hierin.
Een voor zich zelf sprekend antwoord is natuurlijk dat u moet proberen om kalkvlekken te voorkomen door uw voertuig te waxen en hiermee te onderhouden. Alsmede door het voertuig regelmatig te wassen en te drogen in de schaduw en ervoor te zorgen dat het te behandelen oppervlak koel is. Wanneer u toch last heeft van hardnekkige kalkvlekken, dan kan u na het wassen van uw voertuig Ultimate Compound gebruiken om deze kalkvlekken te verwijderen.
Hierop is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat er vele factoren zijn die de duurzaamheid van de waxlaag bepalen. Bijvoorbeeld: Type en staat van de lak, de omgeving waarin het voertuig zich bevindt, het type wax dat gebruikt is en hoe deze aangebracht is en het soort autoshampoo. Algemeen gezegd adviseren wij u om het voertuig elke 3 tot 4 maanden van een waxlaag te voorzien of wanneer u merkt dat de lak stroef aanvoelt na het wassen.
Dit hangt af van uw doel en verwachtingen van de wax. Bijvoorbeeld: Onze Ultimate Quik Wax™ spray wax geeft geweldige resultaten in minder dan 15 minuten, alleen een spray wax zal vaker aangebracht moeten worden dan een vloeibare of pasta wax om dezelfde bescherming te bieden (elke 3 tot 4 weken). Bij een vloeibare of pasta wax hangt het puur af van uw voorkeur van aanbrengen, omdat deze beiden een even lange bescherming bieden.
De droogtijd van de wax is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, dus het is onmogelijk hier een tijdsduur aan te koppelen.
Er is een eenvoudige techniek om te testen wanneer u de wax kunt verwijderen. De zogenaamde veegtest, wrijf met uw vinger (niet de nagel) over het behandelde oppervlak. Als het oppervlak schoon is zonder dat er vlekken achterblijven dan is de wax opgedroogd en kunt u deze volledig verwijderen. Wanneer er vette vegen en strepen achterblijven dan moet u nog enkele minuten wachten met het verwijderen van de wax. Opgelet! De Hybrid Ceramic Liquid Wax zal geen waas vormen zoals eentraditionele wax en kan al na enkele minuten opgewreven worden!
Beide “Ultimate™” producten hebben extra toevoegingen ten opzichte van de Quik Detailer™ en Quik Wax™. De Ultimate lijn bevat de Meguiar’s Hydrophobic Polymer Technology™ die zorgt voor een waterafstotend effect, extra glans en bescherming.
Gezien het hier enkel om de top 10 vragen gaat, realiseren we ons dat er nog veel meer vragen zijn en hier voor kunt u altijd bij ons terecht.