DE WINTERSE DAGEN ZIJN VOORBIJ, HET WEER NODIGT ZICH UIT OM UW WEEKEND AAN UW AUTO TE SPENDEREN EN DAT START ALLEMAAL MET UW AUTO TE WASSEN.

VOORBEREIDING OM EEN AUTO TE WASSEN?

Ga uw auto steeds in de schaduw wassen en let er op dat de carrosserie niet te warm aanvoelt. Gebruik steeds een degelijke autoshampoo om uw auto te wassen en geen vaatwasmiddelen of detergenten die de lak ontvetten en doen uitdrogen. Gold Class Car Wash, NXT Car Wash of Ultimate Wash & Wax zijn ideaal om uw auto te wassen. Werk best met 2 emmers met een GritGuard wanneer u de auto gaat wassen, deze laatste zorgt ervoor dat de vervuiling of zand onderaan in de emmer blijft liggen en niet terug op lak terecht komt. We willen toch allemaal onze auto veilig wassen..? Vul 1 emmer met zuiver water om telkens de washandschoen in uit te spoelen wanneer u een paneel zuiver gemaakt heeft. Vul de 2de emmer met lauw water en shampoo, 2 à 3 dopjes shampoo volstaan voor een emmer van 10 tot 15l water.

Gebruik steeds een microvezel washandschoen en géén spons om de auto te wassen! De microvezelhaartjes houden het vuil diep van binnen vast en u kan op een veilige manier uw auto wassen, een spons duwt het vuil gewoon voort of in de lak, wat krassen of swirls tot gevolg heeft.

AUTO WASSEN

Spoel de auto steeds goed af vooraleer u begint te wassen, u kan hiervoor de tuinslang gebruiken of een hogedrukreiniger, maar hou bij deze laatste steeds voldoende afstand. Richt steeds onder een hoek van 45° zodat u het vuil wegspuit en niet dieper in de lak duwt. (Bij zeer zware vervuiling kan u de auto eerst foamen om zo makkelijk het vuil los te weken.)

Dompel de microvezelwashandschoen in de emmer met de shampoomix en start met het dak of het bovenste paneel van de auto te wassen. Spoel na elk paneel de washandschoen in de emmer met zuiver water, zo komt het vuil niet in de emmer met shampoomix terecht. Werk zo naar onder toe en hou de achterkant en de onderzijde van het voertuig ook tot laatst, omdat hier de meeste vervuiling zit.

AUTO SPOELEN

Spoel de auto na het wassen af met de tuinslang of hogedrukreiniger(hou afstand!) en eindig steeds met een volle waterstraal van de tuinslang(gebruik enkel de darm zonder sproeikop). Zo neemt u alle druppels mee in het volume van het water en hoeft u minder te drogen.

AUTO DROGEN

Nu de auto gewassen en gespoeld is, kunnen we gaan drogen. Gebruik hiervoor steeds een droogdoek uit microvezel. U heeft de keuze tussen de geperste microvezel van de Water Magneet die u dient op te vouwen in 8. Herplooi deze telkens naar een droge zijde wanneer de gebruikte zijde te nat wordt. Een andere microvezel droogdoek is de Supreme Drying Towel met hoge microvezelstructuur die u volledig opengevouwen met 2 handen kan gaan sturen over de lak.

Nu dat uw auto gewassen is, kan u eventueel verder naar de volgende stappen, zoals clayen, polijsten, polishen, waxen, simoniseren, …

Besproken producten

Meguiar's Ultimate Wash & Wax
Meguiar’s® legendarische wax bescherming... terwijl u wast!

€ 25,99