REFLECT YOUR PASSIONPROFESSIONAL

Designed by professionals, for professionals
MARINE

PRODUITS D'ENTRETIEN MARINS ET RV HAUT DE GAMME

 PLUS DE 120 ANS D'EXPÉRIENCE DANS LES PRODUITS D'ENTRETIEN AUTOMOBILE


CALENDRIER DES ÉVÉNEMENTS DE MEGUIAR'S

Meguiar's est présent à de nombreux événements tout au long de l'année. Rencontrez nos experts et nos produits dans votre région.

L' ÉTÉ ARRIVE

Regardez ces vidéos explicatives pour faire briller votre véhicule.

SHOWROOM

Lavez toujours votre véhicule à l'ombre et assurez-vous que la carrosserie ne soit pas trop chaude, ...

En savoir plus

Meguiar’s, de auto producten winkel

Auto detailing is niet zo maar een term, maar wel eentje die komt overgewaaid uit de USA. En laat dit nu net het land van herkomst zijn van de Meguiar’s producten.

Auto detailing

Wat bedoelen we nu juist met auto detailing? Dit is een activiteit van systematische bewerkingen en procedures die worden uitgevoerd om je wagen in z'n best mogelijke staat te houden. Auto detailing is eigenlijk een cosmetische ingreep waarbij zichtbare en onzichtbare onzuiverheden verwijderd worden van zowel het exterieur als interieur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van auto onderhoudsproducten.

De vijf stappen van auto detailing

Auto detailing is veel meer dan een reinigingsproces en gaat verder dan gewoon het wassen en waxen van een auto. Zo hebben we bij Meguiar’s geleerd dat er 5 belangrijke stappen zijn om de lak van je wagen te beschermen tegen invloeden van ondere andere vuil, zon, en sneeuw. Met deze vijf stappen laat je jouw wagen terug stralen zoals je hem in een showroom ziet staan.


Stap 1: wassen van de wagen;

Stap 2: de lak ontdoen van contaminaties en het verwijderen van krassen;

Stap 3: het voeden van de lak en geven van diepglans;

Stap 4: bescherming geven door je auto te waxen;

Stap 5: het onderhouden tussen de was- en waxbeurten door.


Voor een car detailer eindigt het niet bij deze vijf stappen, want ook andere oppervlaktes komen aan bod. Denk hierbij maar aan het oppoetsen van chroom onderdelen en het onderhouden van de koplampen met een koplampen polijstset. Daarnaast kan je ook de velgen van de wagen grondig reinigen en zorgen dat de banden hun diepglans terug krijgen.

Interieur auto producten

Naast het exterieur kan het ook het interieur van de wagen behandeld worden. De meest voor de hand liggende taken zijn: stofzuigen, ramen lappen en het dashboard behandelen. Car detailing gaat echter veel verder, hierdoor kun je hardnekkige vlekken verwijderen van tapijten, kunststoffen en lederen oppervlaktes.